I Am

nuffnang

Blog Archive

Aku Follow

Labels

Powered by Blogger.

Friday, September 14, 2012

Selamat hari raya. selamat hari-hari..
Alhamdulillah, aku masih sihat walaupun batuk2 (musim kan?).
Alhamdulillah jugak, aku ada feel nak sambung menaip dalam blog. sebab, kononnya hari tu nak cerita gempak2 super tak hengat..tapi akhirnya, aku memutuskan cerita sikit2 jer..heheheh

Walaupun aku tak post apa2, tapi jari telunjuk ngan jari hantu nie ligat lagik blog walking..hehehe...sentiasa jgk mengikuti perkembangan2 kawan2 bloggers.
walaupun aku tak dikenali. :)

Baiklah, tak bnyk cerita juga tak bnyk gambar...tapi...adalah sikit.

Tahun nie aku beraya bersama suami...Di Sabah..hihihi...
Tadek gaduh2, manja2 ada (loya! hahahah). then aku dan keluarga mentua pakai baju seraga..memang boleh buat perbarisan maulidur rasul. hihihi..
tapi aku berterima kasih dgn mak mertua sebab sudi sponser baju menantu untuk julung2 kalinya...cantik, meriah...hihihi

Inilah keluarga mertua aku...hihihi

Masa nie, aku cakap "gaya bebas! "- daaa..hasilnya!

knp perut tu?? ermm...
ok..tu kat sabah..
kat Johor pulak, tadek gambar..aku balik Johor 30.8.2012. sambut raya dah lewat jugak dengan mak. kesian mak. kalau dulu, akulah org yang bawak dia pg bazar raya, malam raya tu cari baju, cari macam2 utk persiapan raya.
Adik aku cerita, Malam raya mak nangis sambil tgk tv. mak teringat kat aku...menitik2 air mata mak..huhuhu...Sadis! (tetiba, terkeluar dalam mind aku lagu Ramlah Ram :" Ibu....aku telah dimiliki, jauh ku tinggalkan desa ini..."-tak memasal emo..tapi tak salah emo, sebab...mak nangis! huhuhu

k, terpanjang dah nie..jadik, aku spend masa dengan mak. mak nak pg situ, pg sana, aku bawak jer..:).
"wa..gambor mana??" ahahahah..gambo tadek. aku lupa nak pinjam kamera dari suami ku..uhuk!

so, sekarang setelah ku lewati hari2 yang telah lalu, maka aku bersuka rialah pula ...maksudnyer..? . aku sambut kat tempat keje lah pulok! ikiki..






Makan?= macam2
Perut?= dah menggelodak.
Berat badan? =heh, dah bertambah..badan pun dah naik! aiyo!!

hihihi..oklah, sampai sini jer...perut aku dah rasa lain sebab makan mcm2 siang tadi. nasi dagang, bihun, satay, laksam, kuih muih, biskut raya, cendol, air laici, air jarang, pau, roti jala..adess! mcm2..
tapi ALHAMDULILLAH sebab Allah limpahkan kita dengan rezeki Nya. Masa makan beringatlah kpd muslimin muslimat, org2 yang tak senasib dgn kita yang tak dapat makan, yang makannya tak menentukan?...

Sekian, aku yang baru ada mood :)